fredag 3. oktober 2008

Kjøttfri taco

I dag skulle vi ha taco til middag, og jeg mente jeg hadde lest et sted om erstatning for kjøttet i tacoen. Vi hadde på forhånd kjøpt inn kjøtt, og jeg vet at mannen ikke hadde blitt glad om jeg hadde servert noe rart til ham i stedet for kjøtt, så jeg lagde det til ham/dem.

Til meg lagde jeg min egen lille mix etter inspirasjon fra en tråd på kvinneguiden.no sitt forum.
Jeg stekte sjampinjong i skiver (neste gang kommer jeg til å hakke disse opp mer) og hadde i en boks salat og grytebønner (kidneybønner) og moste bønnene. I oppskriften var det også gulrot, selleri, hvitløk og løk, jeg droppet løken pga ammingen, og tenkte gjøre det enkelt så rotgrønnsakene ble også droppet, neste gang får de være med.
Så hadde jeg på en desj rømme (i oppskriften 1dl) og tacokrydder. Jeg har ferdigblandet tacokrydder på boks, men tror det hadde vært likesågodt med bare spiskummin.
Lot røren stå litt på platen, slik at krydderet kunne trekke inn i rømmen. Serverte med alt det vanlige vi har på taco.
Mannen ble også interessert, og han måtte smake han også. Det smakte faktisk ikke så verst var dommen fra han. Jeg likte det bedre enn dagens kjøtt, og kommer nok til å fortsette å lage dette til taco.

Du trenger:
(sopp)
kidneybønner
gulrot, revet
selleristang, hakket
hvitløk, hakket
løk, hakket
spiskummin
salt
pepper

evt. droppe krydderet og bruke en ferdigpose med tacokrydder.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Røde linser kokt sammen med litt tacokrydder fungerer også bra :)

Jeanette Aga sa...

Det er kjempebra! Det finnes flere ting man kan bruke som erstatning der ute, og santa maria tex mex, har en egen vegetarisk farse med soyaproteiner! den er super å bruke i feks taco. men selvfølgelig kan man lage fra bunnen av og, men bare et tips om du ikke visste! ser at posten er gammel, men likevel. :) er du vegetarianer selv? flott at du ønsker å bytte ut kjøtt med noe annet :)