mandag 17. november 2008

Velværetime for mamma

I denne hektiske tiden er det viktig å tenke på seg selv innimellom. Jeg har vært dårlig på det for tiden, rett og slett fordi jeg har hatt for mye å gjøre. Mitt daglige stell har bestått av det som er høyst nødvendig, en dusj og krem i ansiktet. For en tid tilbake fikk jeg tilsendt prøver på produktene til Green Spirit for utprøving, og nå var det på tide - på tide å gi mor litt velværetid. Egenomsorg er viktig for vår eksistens, men det er også viktig å tenke på at de produktene vi bruker til egenomsorg er så rene som mulig slik at vi ikke tar på oss mer giftstoffer enn vi vasker bort. Det har Green Spirit tenkt på, og tilbyr kunder et godt utvalg av kosmetikk som er sertifisert hos ECOcert og BDHI.

Vi fikk prøver på alle tre seriene deres, Exclusive organic care som er en herlig serie med alt du trenger av produkter, tomtomBABY som er en serie spesiallaget for barn - denne er utprøvd av både lillebror og storebror her i huset, og tomtomMAMA som er laget for deg som har blitt mamma i nær framtid (og det er jeg jo), selv om noen av produktene også kan brukes av alle.Exclusive organic care serien (EOC)
Jeg låste døren, lå lillebror på gulvet på badet uten bleie slik at stumpen hans kunne få lufte seg litt samtidig som han fikk sprelle litt. Så tok jeg meg selv en vellunt pleietime. Begynte med å rense huden og tok en kur i håret. Så tok jeg peelingen fra EOC og smurte forsiktig inn i ansiktet, den var myk, med små korn som slipte forsiktig men effektivt. Så tok jeg på meg leiremasken som hadde en svak duft av sitrongress som ga meg minner om sommrene på hytten med myggolje. Duften var ikke sterk men svak og minneverdig. Mens den var på tok jeg en dusj, og skrubbet kroppen med sukkerskrubben. Sukkerkornene smeltet etterhvert og det skummet. Mykgjørende og deilig. Da jeg kom ut smurte jeg hele meg, ansiktet med nourishing kremmen og kroppen med bodybutteret med roseduft. Jeg følte meg som et nytt menneske jeg.Når man begynner å prøve ut økologiske og naturprodukter kan man ofte reagere ved at huden blir rød og kanskje klør litt. Det er huden som renser seg for avfallstoffer som ofte hører med tradisjonell kosmetikk. Dette er ikke farlig og etter noen dager vil det gi seg.
Jeg bruker bare økologiske kremmer, og har tidligere gått igjennom flere slike reaksjoner, og fikk det også denne gang - trodde jeg. Men, det viser seg at jeg får en alergisk reaksjon på moisturizing kremmen fra EOC (Exclusive Organic Care). Selv om produkter er økologiske eller naturprodukter er det ikke garantert at man ikke reagerer. Og enhver person kan plutselig utvikle antistoffer mot et stoff og dermed reagere. Jeg tar ikke dette så tungt. Jeg tåler Nourishing kremmen, og jeg prøver nok moisturizing kremmen igjen om noen uker. Begge disse to kremmene var veldig god, og jeg ble veldig myk i huden av dem.tomtomBABY serien
Jeg er generelt skeptisk til å bruke mye produkter på spedbarn, lillebror trenger ikke masse produkter. Siden han har blir litt sår når vi bruker papirbleier er det aktuelt med en bleiekrem. Samt at vi har olje i badevannet hans en gang i blandt fordi han kan bli litt tørr, men da bruker vi olje fra kjøkkenet - olivenolje, solsikke osv. Bleiekremen fra tomtomBABY var grei, men den burde brukes ved hvert skift for å beskytte mot rød hud. Det klarte ikke jeg å gjøre da kremmen trekker lett inn i tøybleiene. Vi får heller se senere når vi begynner med rispapir i bleiene.
Men, storebror fikk også teste ut produkter, med stort hell. Sjampoen var utrolig herlig. Den var drøy i bruk, og storebror sitt tykke hår ble fint og rent. Det kom også en kommentar fra utprøver selv; "mamma! se, denne virket! no var eg fin å rein no" Håret hans luktet også svakt vanilje etterpå. Dette er absolutt en sjampo vi kommer til å kjøpe.
Så var det tid for utprøving av kremmer på gutten som har atopisk eksem til tider. Nå har han bare utbrud på haken (pga han får tenner og dermed slever samt at det er kaldt ute) så der har vi ikke smurt ham. Men, resten av kroppen har fått en salig gjennomgang. Han ble myk og god, og de tørre partiene ble også mykere. Ansiktskrem og kroppslotionen lukter også vanilje, litt sterkere enn sjampoen.


TomtomMAMA serien
Siden lillebror har stramt tungebånd og jeg ikke gir meg på ammingen går jeg ofte rundt med såre brystvorter, så jeg var nok den ideelle til å teste ut brystvortekremmen til tomtomMAMA! Den virket bra! Jeg holder sårene i sjakk med den, og har også merket at jeg får sår igjen om jeg ikke bruker den. Virkelig å anbefale gravide som snart skal føde å pakke den i sykehusbaggen, for de første dagene på sykehuset da er man sår da.
Jeg og mannen har også byttet på å pleie hverandres ben. Vi lager til badevann og sitter med bena i bløt en stund. I vannet varierer vi med å ha oppi diverse etersiske oljer, urter, og salter. Etterpå bruker vi tomtomMAMA fot og bein gel til å massere litt. Geleèn vil automatisk øke blodgjennomstrømmingen i bena siden den inneholder mynte og menthol. Når blodgjennomstrømmingen øker, skiller huden og kroppen ut avfallstoffer.Så altså, de produktene jeg likte veldig godt:
* TomtomBABY sjampo - drøy og god, vi skal kjøpe denne videre til storebror
* TomtomMAMA brystvortekrem - reddende engel for såre brystvorter
* TomtomMAMA fot og beingel - deilig pleie for slitne ben

Link til nettbutikken: http://www.greenspirit.no

3 kommentarer:

Blomstermamma sa...

Hei! Jeg lurte på hva den brystvortekremen inneholder jeg:)

Veldig fin gjennomgang av produkter:D

Den grønne sti sa...

Takk!
Her er innholdet i brystvortekremmen:

Ingredienser: Aqua, Butyrospermum Parkii, Persea Gratissima, Hydrogenated Coco- Glycerides, Decyl Oleate, Sucrose Stearate, Glycerin, Stearic Acid, Buxus Chinensis, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Rosa Canina. Konservert med Benzoesyre og Sorbinsyre.

Green Spirit sa...

Virkestoffene er (på godt norsk) sheasmør, avokadoolje, jojobaolje, rosa mosqueta olje og vitamin E.

Økologisk og fairtrade...

Mvh Ingunn