tirsdag 29. april 2008

DyretestingBruker du produkter som er testet på dyr? Er du klar over hvilke produsenter som faktisk tester på dyr? Vet du hva som skjer med dyrene som blir testet på, hva de blir utsatt for - ikke bare under testene men også hvordan de lever?
Dyr blir bla annet tvunget til å spise stoffer til de dør, slik at produsenten skal se hvor mye av stoffet som kan brukes før det blir giftig. De kan få injeksjoner med stoffet, få det smurt på pels og kropp. Få det sprøytet inn i øynene for å se om det er irriterende på slimhinner. Dyrene bor som oftest i trange bur.


Ved at du kjøper produkter som er testet på dyr velger du å si at dette er en grei behandling av dyr, at produsentene bare kan fortsette med det.

Men, kan du prøve å forandre produsentene? Hva kan du som forbruker gjøre?


1. Du kan slutte å bruke produktene som er testet på dyr
2. Du kan skrive brev eller mail til produsenten der du forteller at dyretestede produkter ikke er aktuelt for deg å bruke, og oppfordre produsenter til å slutte
3. Når du er i butikker, forhør deg om produktene er testet på dyr, om ikke de ansatte i butikken kan svare deg på det, så ikke kjøp produktet, be de forhøre med produsent om de tester på dyr eler ikke.
4. Du kan fortelle andre om dyretesting, hvilke produsenter som tester på dyr, og hvilke som tar avstand for dyretesting.


Her er dyrebeskyttelsens liste over produsenter som ikke tester på dyr.
Her kan man også sjekke selv etter produsenter som tester eller ikke tester på dyr, denne er på engelsk.
Og her er Caring Consumers lister over hvem som tester og hvem som ikke tester..


En veldig fin side for oss i norge er Dyretesting.no, som forklarer hva dyretesting er, og har laget en grønn liste over produsenter og produkter som ikke er testet på dyr. En rød liste over produsenter og produkter som er testet på dyr, og en Orange liste over produsenter og produkter som ikke svarer for seg om de tester på dyr, eller kanskje noen ganger tester.

Ingen kommentarer: