onsdag 29. april 2009

SLS fri shampooJeg fikk et spørsmål i en kommentar om SLS fri shampoo.

Tror skal først begynne med å fortelle kort om SLS* eller Sodium Lauryl Sulfate som det oftest er deklarert med på shampooflasken. Men, SLS finnes ikke bare i shampoo. Nesten alle produkter som skal skumme er tilsatt disse ingrediensene, tannkrem, shampoo, dusjsåpe osv. Neste gang du er i butikken, se på en konvesjonell shampoo og se om disse ingrediensene stemmer: Aqua, sodium lauryl sulfate, Som regel er disse to ingrediensene først i konvesjonelle produkter.

SLS får produktene dine til å skumme. Jo mer de skummer, jo mer SLS er trolig tilsatt. Det finnes noen andre ingredienser med skummende egenskaper, men disse er ikke utbredt brukt fordi sls er det billigste alternativet. Som regel tenker produsenten på penger framfor trygge gode produkter. Desverre.

  • SLS kan virke irriterende på hud og øyne. De bruker faktisk SLS til å framkalle irritasjon når de skal teste produkter som skal roe ned huden.

  • SLS virker hormonforsyrrende
  • SLS er irriterende på øyne. De kan også skade uten å faktisk komme inn i øynene, ved at stoffet trekker inn i huden. Det er større fare for skade hos barn, det betyr absolutt at SLS burde være forbudt i produkter beregnet til barn - det er det ikke. Det er faktisk like mye SLS i produkter til barn som til voksne.

  • SLS kan virke kreftfremkallende.

* Jeg snakker både om Sodium Laureth Sulfat og Sodium Lauryl Sulfat som SLS. Disse har samme effekt i huden og produktene dine, mens Sodium Laureth Sulfat(ofte omtalt som SLES) er litt svakere enn Sodium Lauryl sulfat (ofte omtalt som SLS). Men, siden denne ingrediensen ikke kan brytes ned av leveren vil den bli i kroppen lengre.

Kilde - http://www.natural-health-information-centre.com/sls-health-implications.html

Kremt, det ble kanskje ikke kort, men dette er noe som engasjerer meg veldig.

Så over til produkter uten SLS.
Alle shampooene jeg fører i nettbutikken min er uten SLS.

Bland annet urte-haven cream bath
Denne bruker jeg til all-round vask. Til storebror og til meg selv, til hår og til kropp, og som sminkefjerner.

Eller Kremfresh Helt-ren
Kan brukes som shampoo og dusjsåpe. Har fem forskjellige aromatiske virkninger ettersom hvilke eteriske oljer som virker. Sitron, bergamott, lavendel, einer og rose

UrteKrams produkter inneholder ikke SLS.
Barneshampoo

Lavendel shampoo til voksne

Dr. Hauschka sine produkter inneholder heller ikke sls
Her representert av macadamia og sitron shampoo.2 kommentarer:

Anne Olga sa...

Takk for utfyllende svar på spørsmålet mitt! :)

Den grønne sti sa...

Bare hyggelig. Håper du fant svar på det du lurte på.