torsdag 19. mars 2009

vårstemning

Jeg føler helt klart at våren er her. Når man kan skifte til vårjakke pga solen varmer, da kommer vårfølelsen lett. Men, uheldigvis varer det ikke lenge om gangen. Jeg har vel glemt å fortelle at hagen blomstrer i lilla, hvit, og gult! De nydelige små krokkusene kom så smått for nesten to uker siden, og nå blomstrer alle sammen. Det ser ut som om noen har kastet dem utover marken.. Men, akk så nydelig de er, disse små vårblomstene.

Jeg går stadig og planlegger hva jeg skal så av grønnsaker og blomster i år, og når. Problemet er bare å få det ned på et papir slik at det blir ordentlig. Men, i dag kom jeg over en kjempebra bloggpost fra Gloria og Lydias Parsell – en blogg jeg har fulgt i to år nå, men alltid glemmer bort om vinteren. I år legger jeg den til i favoritter på blogger jeg følger for i år har jeg tenkt å satse på hage og selvproduksjon av urter og grønnsaker. Drømmen er helt klart å være selvforsynt med grønnsaker i sommer/høst halvåret, men den drømmen er nok fjern. Det er så lite jeg tørr å gjøre i hagen da vi leier og jeg ikke akkurat kan drive på med å grave opp potetåker i en leid hage. Men, jeg har da bedene mine, de vokser stadig hvert år….

Så, bloggposten på Gloria og Lydias Parsell omhandlet hvilke planter du skal så nå, og hvilke du skal vente litt med. Jeg må nok få satt meg ned en dag og lagd meg en oversikt over det jeg vil dyrke i år, hva jeg har og hvor jeg ønsker å ha det. Kanskje jeg skal vente noen måneder til med å ta opp drivhuset slik at jeg ikke gjør samme tabbe som i fjor da det blåste over ende et par ganger i løpet av våren. Men, det er vel bare det jeg må finne meg i når vi har bestemt oss for å bo på det forblåste vestland.


I dag har vi ryddet i hagen. Gravd opp mer av bedet vårt og lekt oss med makkene. Det går veldig sakte med bedet, men det går litt framover og blir vakrere og vakrere for hver gang. Og, i dag har jeg faktisk klær ute på tørk for første gang i år! Det var en deilig følelse å henge opp klærne i solen.

Jeg er gira på våren, og gleder meg til denne helgen er over slik at vi kan fokusere litt bedre på alt annet!

2 kommentarer:

Hanne sa...

Heldig du - her er våren fremdeles gjemt under 1 meter snø........
Kan vi få krokusbilder så vi vet at våren kommer etterhvert ? :-)

Løvinnen sa...

Koselig:)