lørdag 2. august 2008

Dag 24, 25, 26 og 27 av 365 declutteringsdager

Spørsmålet er: Hvor deilig ville DU føle deg om du fjernet en ubrukt ting fra huset ditt hver dag i ett helt år? Declutterings-utfordringen! Kast, gi bort, eller selg en ting fra hjemmet ditt hver dag i ett år.
Ingen regler.
Ingen råd.

Her kommer en oversikt over det jeg har decluttert i løpet av de siste dagene.

Dag 24
Jeg har ryddet ut av skapet ved siden av sengen. Der har jeg sengetøy i mengder... Da jeg flyttet for meg selv tok jeg vare på alt jeg kunne få, og både min mor og min far ga meg sengetøy for jeg ville jo ha noe å bytte på. Der var bla annet sengetøy fra da jeg var liten, med spiderman, lion king, og hester på, og endel vi fikk av familie da de skiftet ut sengetøyet på hotellet. Jeg hadde rett og slett alt for mye. Jeg tok vare på tre skift til hver seng. Tre dobble til dobbeltdynen vår, 3 barnslige til storebror sin seng, og tre nøytrale til evt. gjester. Resten ble pakket ned i en kasse. Min mor har allerede ytret at hun vil ha dem til hytten vår, siden de som er der er så sliten og klar for utbytting. Det er et sted hele familien benytter seg av, og jeg liker tanken på at vi kan få bruk for mitt gamle (og også litt minnerike) sengetøy der.

Dag 25
Da vi flyttet inn hit ble det klart at vi hadde alt for mange kopper i forhold til skapplass. Jeg plasserte bare de jeg brukte ofte i skapet, og satt en stor del oppå skapet. Vi har snart bodd her i ett år, og har aldri hatt bruk for å ta dem ned, så i dag vasket jeg de, og la de klar i en kasse til fretex.

Dag 26
Fire planter fra stuen er lagt i komposten. To av dem var nesten vissen, en var alt for stor for huset vårt, og en knakk da vi åpnet stuevinduet. De gjør nok god jord til nye planter til neste vår.

Dag 27
Endelig har storebror blitt så stor at han bruker klær og utstyr til det blir slitt. I dag kastet vi ett av to par joggesko han har hatt i år, med huller i. Fram til vinteren har han bare ett par igjen, og det får virkelig holde, nå blir det vel heller snart mer aktuelt med cherox og støvletter.

Hva har du kvittet deg med i dag?

3 kommentarer:

Sølvi sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sølvi sa...

Hei - jeg kommer ikke til å rapportere lenger, men mindre jeg finner noe virkelig kuriost å kaste, eller detter av vognen. Alt vel så langt, yngstejenta har rydda bort masse klær og sko de siste dagene, jeg fant en avis fra 2005 på gjestebadet.

Den grønne sti sa...

Helt greit det Sølvi! Håper du klarer å decluttere endel selv om.