torsdag 15. mai 2008

Forskjellige typer veganisme

Når man snakker om en vegetarianer tenker de fleste "en person som ikke spiser kjøtt", men det finnes flere forskjellige typer vegetarianere.

VEGANER - Disse menneskene spiser absolutt ingenting som kommer fra dyr, ikke kjøtt, fisk, fugl, meieriprodukter, egg og honning. Skinnsko og ullklær er heller ikke populært hos alle veganere.

LAKTO-Vegetarianere - Disse menneskene spiser ikke kjøtt, fisk eller fugl. Men tillater meieriprodukter i kostholdet

OVO-vegetarianer - Disse menneskene spiser ikke kjøtt, fisk eller fugl, men tillater egg i kostholdet.

LAKTO-OVO vegetarianer - Disse menneskene spiser ikke kjøtt, fisk eller fugl, men tillater egg og meieriprodukter i kostholdet. Dette er den gruppen vegetarianere som er mest utbredt.

RAW-FOOD diet - Menneskene som lever med denne dietten varmer ikke opp maten mer enn 40grader. Det er den grensen mat kan miste enzymer og vitaminer. Noen tilatter kjøtt i kostholdet, men som regel er det et ikke animalsk kosthold.

DELVIS vegetarianer - En som i hovedsak ikke spiser kjøtt, fisk og fugl, men som noen ganger kan tilate det. Det kan være en som er imot industrielt kjøtt, men som noen ganger spiser vilt. Denne formen er ikke en gren innenfor vegetarisme, men jeg tok den med for å vise de forskjellige mulighetene.

De fleste som har et vegetarisk kosthold vil også handle økologiske egg og meieriprodukter der det er mulig, på den måten vil dyrene ha et bedre liv mens de produserer egg eller melk.

Ingen kommentarer: