torsdag 18. juni 2009

Prosjekt negler...

Jeg har alltid bitt negler. Jeg har prøvd utallige ganger å slutte, og den gangen jeg var nærmest var da vi hadde om manikyr på skolen. Da ble neglene mine stelt to ganger i uken, og det var flaut at hele klassen skulle se på de rare neglene mine. Da sluttet jeg, en god stund - før jeg begynte igjen. Det er typisk. Jeg merker ikke selv når jeg biter, men mener det er når jeg er engasjert i ting. Og, det er jeg ikke rent lite for tiden..

Derfor har jeg satt ned foten, og krever tiltak fra meg selv. Jeg har vært på apoteket og kjøpt go`negl. Ehmm. Ja, jeg kjenner faktisk ikke til alle ingrediensene, men frykter det ikke er alt jeg liker der. Men, jeg vil ikke google. Dette ser ut til å være min siste redning fra neglebiting, og jeg skal klare det. Så får jeg heller sjekke ingrediensene etterpå.

Go`negl er altså et middel du smører på negler og neglebånd. Dette gir en besk smak som gjør at du blir oppmerksom på å ikke bite negler. Jeg måtte smake på det for å teste, og det var ikke god smak på det. Jeg har nemlig prøvd noe slikt før. Den gang mener jeg å erindre at det het STOPP og var en lakk som ikke smakte godt. Da var jeg yngre, jeg gikk vel på barneskolen. Det var så ”ekkelt” at jeg bare skrapte det bort med tennene, før jeg forsatte å bite.. Ikke suksess altså.

I tillegg til denne Go`negl påføringen i tide og utide skal jeg ha på godt med fuktighet til hender og neglebånd i form av Sheasmør. Min nye favoritt når det gjelder fuktighet. To kvelder i uken har jeg også planer om å ha hendene i håndbad med olje. Jeg skal ha med meg en neglefil konstant (det har jeg aldri hatt før) og jeg skal ta vare på neglene med naturlig neglelakk når de blir håndterlig. Jeg håper jeg kan legge ut skryte bilde av neglene etter hvert.Har du bitt negler før, og klart å slutte? Jeg vil vite om det. Legg igjen en kommentar.

2 kommentarer:

Aase sa...

Go'negl har jeg også brukt. Og den er utrolig effektiv. Jeg klarte i hvertfall å slutte å bite.

Shoosa sa...

Jeg har nesten klart å slutte. Det er i alle fall ikke så ille som det har vært før. Go'negl funket ikke i det hele tatt, jeg sluttet å bruke det da jeg oppdaget at det satte smak på maten jeg tok på med hendene. For eksempel taco og brødskiver. Det som har funket best er at jeg er gift med en mann som HATER lyden av neglebiting og klikker litt hver gang jeg gjør det. Selv om det er kjipt at han begrenser meg på den måten, så funker det jo. Jeg har nemlig gode grunner for å ta hensyn til ham ;) Den andre tingen som hjalp er å klippe negler ofte, så de ikke blir så lange at de får rifter og brekker i hjørnene. Da er det liksom ikke noe å bite i. Den tredje tingen er neglefil. En rundfilt negl har heller ikke så mye å ta tak i.

Hvis jeg fortsatt biter er det fordi noe er spennende (film/bok) eller fordi jeg er stresset eller fordi jeg kjeder meg. De neglene som ryker først er de som er et par-tre millimeter for lange. Du vet, når det begynner å bli en hvit bue ytterst på neglen.

Alt i alt er jeg fornøyd med det nivået jeg holder i dag. Selv om neglene mine ikke er så fryktelig pene å se på alltid så har jeg i det minste ikke smerter pga neglebiting lengre. Det har nemlig hendt før at jeg har bitt dem så langt ned at det gjorde vondt.

Lykke til!

PS: Jeg fant bloggen din pga den informative posten din om parabener, takk!