torsdag 4. juni 2009

Thrifty Green Thursday Uke 23

Ah. Dette er meg i ett nøtteskall akkurat nå. Jeg er veldig opptatt av å være grønn. Samtidig ønsker jeg å spare penger, slik at vi forhåpentligvis kan kjøpe drømmehuset med stor D, når/om det kommer på markedet. Vi lever på håpet akkurat nå.
Derfor hopper jeg på Thrifty green thursday karnevalet som kjøres på greenbabyguide.com..
Mitt første grønne tips er noe jeg gjør hver dag for tiden..

Heng ut klærne dine for tørk!
Når det ikke regner ute, henger jeg alltid klærne ut. Uansett om det er sol eller ikke. Vinden vi har her på vestlandet hjeloer godt på å tørke klærne uansett.
Tøybleiene våre tørker også raskere når de henger ute på snoren enn inne på stativet. I vinter holdt jeg på å gå galen på bleiene som ikke ville tørke. Da måtte jeg fram med ovnen for å få de tørr. (jeg har valgt den typen som tørker sakte da!!) Nå tørker de på relativt rask tid og jeg trenger ikke å vente med å bruke bleiene..

Når du henger klærne til tørk ute vil du spare energien du vanligvis hadde brukt til å tørke dem inne. Miljøvennlig og bra.

Har du noen grønne, miljøvennlige eller pengesparende tips?

2 kommentarer:

Anne Olga sa...

Kjekt å tørke klær ute! Jeg pleier å tørke inne pga. pollenallergi i familien, men heldigvis tørker alt veldig fort innendørs også hos oss.

Dages miljøtips fra meg:

Tin matvarer i kjøleskapet i stedet for å tine dem på kjøkkenbenken. Da trengs det mindre strøm på å holde kjøleskapet kaldt.

ecoMamma sa...

Så lurt tips Anne Olga!
Da vil man jo også bidra til at det oppstår mindre bakterier.