torsdag 15. mai 2008

Pålegg - vegetarisk

Min største utfordring i uken som kommer (verdens vegetar uke) blir pålegget. Jeg er vant til å spise leverpostei, baconost, kvitost, brunost, makrell, prim og syltetøy.
Det kommer til å bli vanskelig å kutte alt med kjøtt i der, men større utfordringer har blitt tatt før..
Jeg satser på å være lakto-ovo vegetarianer den uken, men vil også prøve meg på å være veganer, så nå har jeg leta rundt på nett etter oppskrifter, tips og triks til vegetarisk pålegg.

* Oliven kjørt i en mikser til en smørbar blanding, ha i ønsket krydder
* Hummus
* Syltetøy
* fersk frukt og grønt, med krydder og urter om ønskelig
* Peanøttsmør
* melkefri ost - de har det på helsekost
* egge og melkefri maiones
* tartex
* most advokado med tomat over
* pesto med salat og tomat (bruk melkefri ost)
* Bønnepostei
* tahini
* epleskiver med kanel
* ripsgele
* sopp og persille stuing
* tofutti kremoster
* soyapålegg

Det meste av dette finnes i helsekostbutikker, jeg bruker denne butikken for hva den er verdt - Kinsarvik naturkost. Og om du googler finner du oppskrifter på det meste.
Nå har jeg et godt utvalg, skal prøve meg på endel av disse, kanskje jeg får nye yndlingspålegg også.

1 kommentar:

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk