søndag 6. juli 2008

Rosa grøt og belønningssystem

I dag har vi hatt en fin dag. Morgenen startet med at alle sammen sov lenge, før vi lagde god frokost. Vi hadde bløtkokt egg, asparges som var rullet i bacon og stekt i panne til å dyppe i eggene, bacon, tomatbønner, rundstykker, oboy og godt pålegg. Frokosten varte en stund, det tar tid å spise så mye mat. Det med asparges, bacon og egg har jeg fått fra Jamie Oliver, og var bare helt utrolig godt!

Så har vi sulla rundt, både ute og inne, har fått ryddet første etasje og vaska klær, uten at det føles som om vi har gjort noe. Har vært ute å leika i den lille solen som var, sandkassen er utrolig grei å ha, og prinsen elsker trampolinen sin (jeg kan ikke hoppe på den pga bekkenet)
Så har vi også fått rydda ute i hagen, samlet sammen alle leker, og rot, og fått bundet fast drivhuset litt, jeg har reddet noen planter, så jeg håper det holder og at jeg får de til å blomstre.
Når vi skulle spise kvelds ville prinsen ha rosa grøt, for det hadde han fått i barnehagen. Jeg klødde meg i hodet og skjønte jo ingenting, men jeg vet jo hva som farger mat, så jeg prøvde med konditorfarge i semulegrøten, og det ble kjempebra! Gøy å kunne gjøre maten litt mer spennende på en så enkel måte.

Så har vi en treåring som nekter å sove om kvelden, uansett hvor trøtt han er så skal han heller leke, eller snakke. For når jeg tar bort alle lekene hans og sier at han får de igjen neste dag om han sover nå, så sitter han i sengen og snakker med seg selv. Legger dynen under seg og sier han er på camping og skal grille. Det er jo på en måte utrolig herlig at han klarer å leke med så lite, det tyder på god fantasi, men samtidig er det veldig slitsomt for oss voksne når vi ikke får voksentid i det hele tatt før 22-23 om kvelden, og da er det absolutt på tide at vi også legger oss.
Så i dag har jeg laget til et belønningssystem, helt enkelt og greit med skjema over de neste dagene, nøye planlagt slik at det er tatt med til den dagen vi reiser på ferie om en uke. Så har vi gått igjennom det, er han flink til å legge seg i dag (det har han ikke vært, men vi ble enig om at han skulle legge seg nå så fikk han sjangsen), i morgen og på tirsdag, altså 3 dager, så skal mammaen kjøpe en skatt til han. Vi har ikke gått i detalj på hvordan denne skatten skal være, men han snakket om penger, jeg tenkte en liten skattekiste med noen sjokoladepenger og litt "gull". På den måten kan den også fylles opp den dagen vi reiser.

Om han er flink alle dagene før vi reiser skal han få Kaptein Sabeltann jakke, hatt og sverd når vi skal på Kaptein Sabeltann showet en av de første dagene i ferien.
Jeg håper så inderlig på at han klarer dette nå, for vi kjenner vi er sliten etter flere uker med tull, og jeg skjønner ikke hva som er anderledes nå enn for noen måneder siden, men kanskje er den forandringen vi holder på å gå igjennom mtp barnet i magen såpass stor at den påvirker han også. Vi får se om det virker...

1 kommentar:

Sølvi sa...

Synes jeg kjenner igjen en treårings lunefulle ideer i samme stund som en lillesøster var på vei ja. (det er akkurat tre år mellom mine to eldste) Belønningssystem har vi brukt for å få barna til å spise middag/smake på ny mat, 5 stjerner på kjøleskapet= 1 liten premie.